TER HERINNERING AAN THEO VAN DER WESTERLAKEN

Theo van der Westerlaken, een ras muzikant, een echt verenigingslid, betrokken, bescheiden en vooral een hele aardige man. Helaas overleden op 14 juli 2020 op de leeftijd van 71 jaar. Theo was een prima hoornist en omdat de TNT postharmonie een invalmuzikant nodig had op de hoorn, werd aan Theo in 2002 gevraagd om in te vallen. Theo was al vele jaren lid van de Harmonie Cecilia in Chaam. De TNT harmonie was erg blij, dat Theo aangaf lid te willen worden. Theo voelde zich thuis bij onze vereniging, zeker ook omdat de toenmalige TNT harmonie veel jonge leden had. Theo bleef lid ook toen TNT harmonie Nassau Harmonie Breda werd. In de loop der jaren ging Theo zich ook bezighouden met transport van instrumenten en het “sjouwen” van de percussie instrumenten. Mede door Theo ontstond er een goede muzikale verbinding met de Harmonie Cecilia uit Chaam; uitwisselingen en samen concerten geven. Theo vroeg ook aan leden van “onze harmonie” mee te spelen als invaller bij concerten en concoursen. Deze samenwerking verliep, dankzij Theo, erg plezierig. Op deze manier zijn leden van de Nassau Harmonie bevriend geraakt met Theo. Wat Theo wel jammer vond, is dat hij op 30 april (toen Koninginnedag) en 4 mei (Dodenherdenking) niet mee kon doen want dan ging Chaam uiteraard “voor”. Theo voelde zich dan bezwaard en dat geeft aan hoe betrokken hij was. Ook de in afgelopen jaren, zorgde Theo voor auto’s en aanhangers, je kon altijd een beroep om hem doen. Als grote animator van muzikale verbroedering heeft Theo ervoor gezorgd dat een aantal leden van de Nassau Harmonie nu meespelen in de Chaamer Kapel. Theo was buiten het muzikant zijn ook een liefhebber van het wielrennen; mede door Theo is de “Acht van Chaam” een bijzonder criterium geworden. Helaas is Theo begin dit jaar weer ziek geworden en hij was zich bewust van het feit dat hij, door eerdere operaties in het verleden, de kracht in zijn lichaam voelde wegvloeien. Erg verdrietig, vooral voor zijn nabestaanden en vele vrienden. Wij moeten afscheid nemen van een heel bijzonder mens.

Lieve Theo, rust zacht.

Nassau Harmonie Breda.