Vrolijke afronding Samen Muziek Maken met basisschool Het Noorderlicht

samen muziek

21 januari 2020

Na de herfstvakantie begon een groepje kinderen van basisschool Het Noorderlicht in de Hoge Vucht weer aan lessen van de cursus 'Samen Muziek Maken'. Ze kregen direct na schooltijd gezamenlijk saxofoonles.

De cursus 'Samen Muziek Maken' is een samenwerking tussen Nieuwe Veste en de Federatie Bredase Verenigingen voor Blaasmuziek, de FBVB.

Het doel is om op een laagdrempelige manier kinderen in hun eigen omgeving kennis te laten maken met muziek en te stimuleren zelf muziek te maken. In de cursus ervaren de kinderen hoe leuk het is om deel uit te maken van een echt orkest. Ieder kind krijgt zo de kans om tegen een aantrekkelijk bedrag zelf muziek te maken. Door samenwerking met het Jeugdcultuurfonds Breda kunnen ook minder draagkrachtige ouders hun kinderen het instrument van hun dromen laten uitkiezen.

De gehele cursus bestaat uit 10 lessen op school (na schooltijd) en wordt voor een aantrekkelijk tarief aangeboden. Muziekverenigingen uit de eigen buurt zorgen ervoor dat instrumenten beschikbaar zijn. De Nassau Harmonie Breda werkt hiervoor op Het Noorderlicht samen met De Nieuwe Veste.

Als slot van het naschoolse traject werd op 21 januari door de harmonie en de jonge muzikantjes een concert verzorgd voor ouders en andere belangstellenden. De leerlingen lieten zien wat ze allemaal hadden geleerd en wat was dat veel! En het belangrijkste: het plezier spatte er van af!