Succesvolle eerste les Samen Muziek Maken bij basisschool Het Noorderlicht

Maandag 29 oktober was het dan zo ver, de eerste lessen werden gegeven op basisschool Het Noorderlicht in de Hoge Vucht binnen de pilot ‘Samen Muziek Maken’. En wat een succes! Meer dan 30 kinderen begonnen vandaag op klarinet, saxofoon, fagot, fluit, trompet of slagwerk. Kinderen waarvoor het meestal niet zo vanzelfsprekend is dat zij een muziekinstrument gaan bespelen.

De cursus ‘Samen Muziek Maken’ is een samenwerking tussen Nieuwe Veste en de Federatie Bredase Verenigingen voor Blaasmuziek, de FBVB, en heeft als doel om op een laagdrempelige manier kinderen in hun eigen omgeving kennis te laten maken met muziek en te stimuleren zelf muziek te gaan maken. In de cursus ervaren de kinderen hoe leuk het is om deel uit te maken van een echt orkest. Ieder kind krijgt met de cursus ‘ Samen Muziek Maken’ de kans om tegen een aantrekkelijk bedrag kennis te maken met het zelf maken van muziek. Door samenwerking met het Jeugdcultuurfonds Breda kunnen ook minder draagkrachtige ouders hun kinderen het instrument van hun dromen laten uitkiezen. Dat deze opzet werkt is vandaag wel bewezen!

De nieuwe cursus ‘Samen Muziek Maken’ gaat  in Ulvenhout op basisschool de Rosmolen en in Breda op basisschool Het Noorderlicht van start voor de kinderen uit groep 5 en 6. Als deze pilot een succes is, zullen meerdere wijken en dorpen in Breda volgen. De gehele cursus bestaat uit 16 lessen op school na schooltijd en wordt voor een aantrekkelijk tarief aangeboden. Muziekverenigingen uit de eigen buurt zorgen ervoor dat er voor de cursus instrumenten beschikbaar zijn. De Nassau Harmonie Breda werkt hiertoe op Het noorderlicht samen met De Nieuwe Veste. Als slot van het naschoolse traject wordt vlak voor de carnavalsvakantie door de jonge muzikantjes een concert verzorgd voor de hele school en hun ouders en andere belangstellenden.