We hebben een nieuwe dirigent!

Het is altijd spannend voor een orkest, de keuze van een nieuwe dirigent. Maar na een serie van gesprekken en proefdirecties zijn we er uit: Peter-Paul van Esch is onze nieuwe dirigent geworden.

Peter-Paul heeft zijn sporen verdiend in de muziek- en harmoniewereld. Vanaf zijn 8e speelt hij klarinet. Begonnen bij de jeugdharmonie van Sophia’s Vereeniging, speelde hij al op 11 jarige leeftijd es-klarinet en solo in het groot orkest.

Van zijn hobby zijn beroep makende studeert Peter-Paul eerst klarinet bij Jan Cober aan het Utrechts Conservatorium, later bij Piet Jeegers aan het Brabants conservatorium waar hij afstudeert als docerend en uitvoerend musicus. Ook aan het Brabants conservatorium studeert hij af als docerend en uitvoerend saxofonist bij Jean Pennings. Als dirigent begint Peter-Paul van Esch bij zijn jeugdharmonie te Loon op Zand, waar hij met zijn club een promotie weet te bewerkstelligen. Daarna is hij onder andere geruime tijd dirigent bij de Nieuwe Koninklijke Harmonie in Tilburg, Harmonie Kaatsheuvel en Harmonie St. Gregorius Haaren. Momenteel dirigeert hij ook nog bij de Harmonie Vlijt en Eendracht in Rijen, het wijkorkest Tilburg-Noord en Orkest L’Aventure Musicale. Daarnaast geeft hij klarinet- en saxofoonles.

Het bouwen aan een muziekvereniging is inmiddels zijn handelsmerk. We zijn dan ook erg blij samen met hem verder te kunnen bouwen aan onze toekomst als club! We verwachten gezamenlijk de komende tijd veel muzikaal nieuws te kunnen gaan brengen.